Efterlyses: Japanska munskydd!

På tre dagar har jag gått från: Jag-är-inte-alls-nojjig, till jag-vill-inte-träffa-en-människa-förrän-5-juni! Det började med att Jens skrev att han var lite orolig för att åka buss. Det fortsatte med att fläktsystemet flitigt används på vårt kontor. Polackerna som byggde huset tänkte inte igenom ventilationen särskilt bra, vilket bland annat innebär att de som sitter inne i kontoren svettas ihjäl och kan inte öppna fönstren. Därför sätter de på fläkten, som då även spyr kall luft över oss inne i kontorslandskapet.

Från varmt. Till kallt. Från varmt. Till kallt. Aldrig lagom. Och är det någon gång man vill att allt ska vara så där mellanmjölk så är det nu.

I förrgår tog jag bussen. Självklart hamnar  jag i en trång buss med en döende kvinna bredvid mig, som hostar på ett sådant sätt att det inte kan tolkas som annat än att hon idag, två dagar senare, är död. Igår var jag på Kvantum. Smockat med folk. En kvinna gick där och hostade rakt ut, bland alla matvaror, helt obrydd om att det fanns flera hundra andra kunder i lokalen.

Jag kände för att strypa henne. Denna recap berättade jag just för vår nya kollega. Hon föreslog något mindre mordiskt: ”Köp såna där munskydd som de har i Japan!”.

Ok, det skulle ju se jävligt konstigt ut, men det är ju faktiskt ingen jättedum idé. Hela tanken med munskydd, som jag förstår det, är ju att man ska visa respekt mot sina medmänniskor. Sen löser ju inte munskyddet det här med vårt usla ventilationssystem. Och dessutom spär det säkert på min nojja ofantligt mycket.

Nåväl. Åtta dagar kvar.
Åtta!

Hur laddar ni?

Annonser

5 reaktioner på ”Efterlyses: Japanska munskydd!

  1. Köper du ett munskydd så har du passerat gränsen. Nojigast av alla är väl skidlandslaget och de brukar ändå lyckas pricka in ett par förkylningar lagom till mästerskapet. Jag tror mycket sitter där uppe.

  2. Yes, jag förstår det. Idag har jag mött hostande människor, men försökt förtränga det. Hoppas det inte blir kallt på Råsunda imorgon. Får ta mössa 🙂

  3. Tog bussen, vilar nu för att bli av med en lättare förkylning! nåja bättre nu än framåt tors-fre!! o all träning är ju redan gjord!

  4. Hmm… jag är själv väldigt tvehågsen över hur jag ska göra med min träning. Tror inte att jag tappar om jag kör excentrisk styrka imorgon.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s