I love the smell of dead legs in the morning

image

De senaste veckorna har jag haft en kontinuitet, som jag inte haft sen i februari. Förra månaden noterade jag 175 km, bästa på över två år, och förra veckan 52 km.

Träningen har gått riktigt bra, benen svarar, tempot har letat sig in i muskelfibrerna. Men det är egentligen först idag som jag VERKLIGEN känner av ett träningspass dagen efter.

Och, av någon anledning, gör det mig lite stolt.

Efter en lång dag i solen stack jag ut efter klockan 18. Frun sa: ”Shit, hur orkar du? Vad duktig du är!”

Om jag kände efter så orkade jag inte, egentligen, men jag ville få ihop 50 km. Kontinuitet matters. Uppvärmning 3.15 km. Tung kropp, solsting i huvudet, full i mage av gofika och sportdryck.

Ändå beslutade jag mig för att testa köra sub-4 på Ormberget så länge det höll. Även om 5.2:an är snäll, för att vara terräng, så är det något helt annat än att springa på platta ytor. Efter 3.54, 4.01 och 4.02 var jag seg som tusan och tappade formen, började vackla. När fjärde gick på 4.05 var snittet uppe i 4.00 och jag tog en mellanjogg på 1km i 5.16. Sen öste jag på med 3 km i 4.15, en mellanjogg igen, och avslutade med 2km där allt jag hade var 4.25-tempo. Helt, helt slut i benen. Ville kräkas efter 1.5 km av mellanblocket.

Men det finns ett värde i att mjölka ur allt man har. Att växla tempo när man egentligen inte orkar. Det blev 15 igår och en vecka med 15+13+9+15. Nu väntar en hård vecka innan Hamnmilen nästa vecka.

Då ska det persas!

image

Helt slut och påhälsad av svettälskande hund

Annonser

En reaktion på ”I love the smell of dead legs in the morning

  1. Ping: Racerapport, Hamnmilen: 41.20 & besvikelsen | The Long Distance Runner

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s