Jakten mot 40

Imorgon ska jag springa Hamnmilen. 10 kilometer. All out. Lidande. Ångest. I många år har jag tänkt att under 40, det ska man bara. Någon-jävla-gång.

2012 var jag på gång. Gjorde kring 41.30 på 10k på Blodomloppet (loppet var 10.8km), som då var PB med en minut. Hamnmilen, två månader senare, gjorde jag 41.14. Ett misslyckande, tyckte jag då. Dels var jag lite dum och körde 25 km i 5.05 tre dagar innan, dels gick loppet fel rent taktiskt då jag tog rygg på fel killar, öppnade för långsamt och blev stressad.

2013 var jag skadad och det blev inga millopp. Jag har varit skadefri i princip hela året. Och jag har tänkt på morgondagens lopp hela jäkla året. Därför är det så typiskt att jag känt mig risig senaste veckan. Gråbon har börjat växa, frun har börjat jobba igen, det har varit varmt och kvavt. Kanske pollen är den stora faktorn, kanske kombinationen av alla dessa tre saker. Men jag sprang bara 10 km förra veckan och 7 km igår för att bara få lite blodgenomströmning.

Och imorgon, eller idag, det är ju efter midnatt, så är det alltså tänkt att jag ska satsa mot sub-40 igen. Jag tror inte jag har det i mig och kroppen känns inte helt hundra, men jag ska försöka.

Såhär tänker jag lägga upp det:

Första kilometern brukar gå fort på adrenalinkicken. Sen är det lite böljande längs Gultzaudden, innan det blir lättlöpt fram till drygt 5km. För två år sedan hade jag 20.19 efter 5km. Nu tänker jag mig att jag kommer ha kring 19.50.

Sista femman är det två lite tyngre partier. Dels då man springer över järnvägsbron, dels då man kommer under tunneln efter minigolfbanan och ska springa upp längs Midskogsskolan. Dessa två kilometrar tappade jag till 4.11 och 4.13 sist. Övriga gick i 4.03/09/05.

Jag vet att jag kommer att tappa fart på dessa partier igen. Men nu, två år senare (och om kroppen vill och orkar), så tror jag att jag kommer att tappa lite, lite mindre fart.

Säg 3.50 första km och kring 4 de övriga fram till 19.50 efter 5km. Därefter 4.05, 4.00, 4.05, 4.10 och så kanske avsluta kring 4.00. Det skulle ge en tid på 40.10.

I teorin känns det inte omöjligt. Det gäller bara att jag får rätt rygg, att dagsformen är ok och det här skitet jag känt av i kroppen inte är något allvarligt.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s